До восьми коаліцій додадуть дев’яту: коаліцію далекобійної зброї - рішення зустрічі в Парижі

До восьми коаліцій додадуть дев’яту: коаліцію далекобійної зброї - рішення зустрічі в Парижі

Укрінформ
Європа допоможе Україні взяти ініціативу та діяти спільно в момент, коли є невизначеність з боку США щодо допомоги. Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповів на пресконференції після зустрічі лідерів більшості держав ЄС у Парижі президент Франції Емманюель Макрон.

«Як ви знаєте, Франція поставила кілька ракет такої дальності, тож ми ухвалили конкретні рішення і тут. Зараз у нас є вісім наявних коаліцій, які володіють відповідними можливостями. Ми також вирішили надати нового імпульсу коаліції з протиракетної оборони, про необхідність якої заявив український президент, і створити дев'яту коаліцію сьогодні ввечері, коаліцію для ударів на далеку відстань, а отже, ракет та бомб середньої та великої дальності», - пояснив Макрон.

За його словами, починаючи з цього вечора «Франція збирається мобілізувати всіх охочих, усі держави, які мають можливості, які почали або готові доставити нове обладнання». Це питання, - відзначив Макрон, - є надзвичайно важливим для українців, в яких є величезна потреба саме в такому озброєнні.

Читайте також: Зеленський звернувся до учасників паризького саміту з підтримки України

Франція також підтримує пропозицію прем'єр-міністра Естонії щодо мобілізації фінансування - європейські країни повинні взяти на себе боргові зобов'язання та створити спеціальний фонд для «фінансування спільних військових ініціатив на підтримку України».

Нагадаємо, перед відкриттям зустрічі в Парижі Макрон заявив, що Європа має діяти швидше з огляду на зростання загрози безпеці з боку Росії, а також потрібен рішучий прорив у розумінні потреб України.

Фото: OUEST-FRANCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-