Війська НАТО проводять спільні тренування в рамках навчань Steadfast Defender

Війська НАТО проводять спільні тренування в рамках навчань Steadfast Defender

Фото
Укрінформ
Військові підрозділи з країн НАТО продовжують спільні тренування в рамках найбільших за останні десятиліття військових навчань Steadfast Defender – 2024 (Стійкий захисник-2024).

Як повідомляє Укрінформ, відповідний відеоряд розміщений сьогодні на мультимедійному порталі Альянсу.

«Сили НАТО висуваються для участі у навчаннях Steadfast Defender 2024, найбільшого тренування протягом десятиліть. Його головною метою є провести випробування нових регіональних планів оборони НАТО. Війська відпрацюють швидке розгортання та бойові дії в Норвегії і в Польщі та доведуть здатність союзників до військового управління на великій площі, в повітрі та у морі й на великій відстані», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці навчання відбуваються одночасно з тренуванням під назвою Joint Warrior, у яких беруть участь експедиційні сили НАТО та країн-партнерів.

Нині сили швидкого реагування НАТО, які цього року очолює Велика Британія, розгорнуті в Польщі в рамках ще одного навчання під назвою Brilliant Jump 24, які проводяться в рамках ширших навчань Steadfast Defender 2024. Сценарій тренування передбачає знищення умовного противника в оборонній операції.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня розпочалася активна фаза головних навчань НАТО поточного року – «Стійкий захисник-2024», до проведення яких залучені 90 000 військовослужбовців з 31 країни НАТО та Швеції, більше 50-ти кораблів, понад 80 бойових літаків та близько 1100 одиниць військової техніки. Тренування проходить на полігонах Фінляндії, Естонії, Німеччини, Греції, Угорщини, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, Румунії, Словаччини, Швеції та Великої Британії.

Читайте також: Британський авіаносець скасував участь у навчаннях НАТО через несправність

«Стійкий захисник-2024» передбачає проведення великої логістичної операції з перекидання великої кількості особового складу та військової техніки з Північної Америки до Європейського театру військових дій, а також відпрацювання заходів із морського сполучення та судноплавства в Атлантиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-