Макрон зробив собі посвідчення особи у французькому аналогу української «Дії»

Макрон зробив собі посвідчення особи у французькому аналогу української «Дії»

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон перевірив, як працює французький аналог "Дії". Він закачав собі посвідчення особи в мобільний телефон за допомогою Державного сервісу цифрової ідентифікації.

Як передає Укрінформ, світлиною свого цифрового посвідчення він похвалився на своїй сторінці в Х.

«Спрощуйте, спрощуйте, спрощуйте: зробіть своє посвідчення особи та водійське посвідчення доступними безпосередньо на вашому смартфоні, щоб полегшити всю паперову роботу. Перевірено!», - написав Макрон.

Посвідчення особи та водійські права французи тепер можуть зробити в офіційному додатку «France Identité», який гарантує, що ці дані не будуть передані третім особам.

Цей додаток дозволяє підтвердити особу онлайн, використовуючи ідентифікаційні дані, що зберігаються на чіпі в новому посвідченні особи (а згодом і в паспорті та посвідці на проживання). За словами розробників, це повністю захищена система, що перебуває під повним контролем користувача. Розробники наголошують, що це – значний крок у цифровізації державних послуг у Франції.

Разом з тим багато французів занепокоєні питанням кібербезпеки, а також мають питання щодо потенційної нерівності громадян, оскільки літні люди, що не мають смартфонів та погано орієнтуються в технологіях, не матимуть доступу до додатка.

Читайте також: «Дія» отримала спеціальну нагороду на UX Design Awards

Нагадаємо, раніше французька влада офіційно рекомендувала урядовцям перейти на месенджер Olvid, видаливши усі інші. Ця французька розробка позиціонує себе як найбезпечніший у світі сервіс обміну повідомленнями, який не запитує жодної інформації перед завантаженням. Додаток не потребує SIM-карти, лише інтернет-мережі.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-