Корупція стає глобальною загрозою - Transparency International

Корупція стає глобальною загрозою - Transparency International

Укрінформ
Корупція є дуже великим викликом для демократії та для державності країн, подолати або принаймні зменшити її можна лише за наявності політичної волі.

Про це йшлося на панелі, присвяченій корупції, на полях Мюнхенської безпекової конференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми визнаємо, що корупція стала глобальною загрозою за останні роки», - констатувала віцеголова Transparency International Кетакандріана Рафітосон.

Вона зауважила, що багато конфліктів, які точаться наразі в світі, «підігріті» саме корупцією. Як приклад Рафітосон згадала Мадагаскар і деякі африканські країни, де приходу до влади нинішніх лідерів «посприяли» російські компанії та підтримувана російським урядом ПВК «Вагнер».

«Корупція вбиває, це не жарт», - додала Рафітосон.

Голова комітету Сенату з питань бюджету США Шелдон Вайтхаус визнав, що корупція завдала чимало шкоди також і Сполученим Штатам, де дехто намагався «сховати» свої незаконно отримані гроші.

Читайте також: Україна показала один із найкращих результатів у рейтингу «Індекс сприйняття корупції»

«Ми визнаємо, що багато корупціонерів намагалися ховати свої гроші в нас… Але США поставили міжнародну корупцію високо на порядку денному. Нам важливо показати міжнародне лідерство», - сказав сенатор і додав, що між «клептократією і автократією дуже мала відстань».

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція проходить з 16 до 18 лютого.

Фото: Communication TI-MG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-