У Північній Македонії офіційно призначили дати президентських і парламентських виборів

У Північній Македонії офіційно призначили дати президентських і парламентських виборів

Укрінформ
Спікер парламенту Північної Македонії у середу офіційно призначив дострокові парламентські та президентські вибори, які пройдуть навесні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

Згідно із законом, підписаним сьогодні главою парламенту країни Йованом Мітрескі, перший тур президентських виборів відбудеться 24 квітня. Другий тур збігатиметься з парламентськими виборами 8 травня.

Як пише видання, головна опозиційна правоцентристська партія VMRO-DPMNE вже давно наполягає на дострокових виборах, звинувачуючи правлячих лівоцентристських соціал-демократів та їхніх молодших партнерів по коаліції в корупції, кумівстві та некомпетентності.

Під тиском опозиції основні політичні партії Північної Македонії у грудні погодилися провести загальні вибори на два місяці раніше, ніж мали відбутись планові вибори.

Хто б не сформував наступний уряд, він зіткнеться з тиском з боку Європейського Союзу, щоб схвалити непопулярні конституційні зміни в рамках спроби країни приєднатися до блоку, пише Independent. Серед необхідних критеріїв членства - країна має змінити свою конституцію, щоб визнати етнічну болгарську меншину. Це дуже спірне питання через те, що історії та культури Північної Македонії та сусідньої Болгарії збігаються.

Читайте також: Північна Македонія виступає за секторальну інтеграцію кандидатів при розширенні ЄС

Північна Македонія разом із сусідньою Албанією розпочали переговори про членство в ЄС у 2022 році та є кандидатом на вступ до блоку з 2005 року.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Північної Македонії та його кабінет 25 січня подали прохання до парламенту про відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-