На Канарські острови у січні прибуло у 13 разів більше мігрантів, ніж торік

На Канарські острови у січні прибуло у 13 разів більше мігрантів, ніж торік

Укрінформ
Кількість нелегальних мігрантів із Західної Африки, які прибули на іспанські Канарські острови, у січні зросла на понад 1000% порівняно з минулим роком.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За даними Міністерства внутрішніх справ Іспанії, 7270 нелегальних мігрантів досягли Канарських островів з 1 по 31 січня, що майже в 13 разів більше, ніж у тому ж місяці 2023 року, коли прибуло 566 нелегалів..

Торік на групу островів біля північно-західного узбережжя Африки прибуло 39 910 мігрантів, що є рекордним показником.

Острів Ель-Ієрро, найменший та найзахідніший острів, у 2023 році прийняв більше мігрантів, ніж його власне населення, яке становить 9000 осіб.

Читайте також: У січні Ла-Манш перетнули понад 1300 нелегальних мігрантів

Відповідно до щорічного звіту правозахисної групи Walking Borders, шлях через Атлантику до Канарських островів є найсмертоноснішим міграційним маршрутом до Іспанії, торік під час ризикованих морських подорожей загинули 6007 людей.

Загальна кількість мігрантів, які нелегально в'їхали до Іспанії у січні - як сухопутним, так і морським шляхом - становить 8067 осіб, що на 524% більше, ніж рік тому, додали у МВС.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні іспанська берегова охорона врятувала 262 мігрантів на трьох човнах, які намагалися дістатися Канарських островів.

Фото: ІНА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-