У Китаї виявили гробниці знатної родини віком понад 1600 років

У Китаї виявили гробниці знатної родини віком понад 1600 років

Фото
Укрінформ
У провінції Хенань в центральному Китаї археологи виявили три добре збережені гробниці родини з високим соціальним статусом, збудовані понад 1600 років тому.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Як розповів керівник розкопок науковий співробітник місцевого археологічного інституту Лю Бінь, групу гробниць, що датуються періодом династій Вей і Цзінь (220-420 рр. н.е.), нещодавно виявили у місті Лоян.

Гробниці спроєктовані та збудовані надзвичайно ретельно й делікатно, що вказує на їх належність багатій і впливовій сім’ї того часу.

Найбільша гробниця складається з довгого проходу, вимощених доріжок, дверей із цегли та каменю і поховальних камер.

З кожного боку її 40-метрового головного проходу знаходиться по 12 отворів для стовпів, а також є сім сходинок униз, завдяки чому загальна глибина її підземної частини сягає 11 метрів.

За словами Лю, такий гробничний прохід і численні сходи, побудовані на довгому схилі, є символом високого соціального статусу власників поховання, а найбільша зі знайдених у Лояні гробниць за розмірами поступається лише мавзолею імператора того часу.

Всередині поховань науковці виявили понад 200 предметів із кераміки, порцеляни, бронзи, кістки, нефриту та золота, а також декілька монет того часу.

Окрему увагу археологів привернув добре збережений шматок лакованого посуду зі слонової кістки, вишуканої роботи, що також доводить надзвичайний соціальний статус власника гробниці.

Читайте також: Археологи у Греції знайшли античний храм зі скарбами

Крім того, на місці розкопок знайшли залишки стели з написами, що містять інформацію з іменами членів родини власника гробниці. В ході подальших досліджень науковці сподіваються отримати більше інформації про власників поховання та встановити їх імена і роки життя.

Археологи зазначають, що зроблені відкриття дають нові матеріали для дослідження звичаїв поховання в той період, а також соціального устрою тогочасного суспільства.

Як повідомляв Укрінформ, китайські науковці заявили про відкриття великої палеонтологічної стоянки віком від 50 до 70 тисяч років.

Фото: Luoyang Municipal Institute of Archaeology

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-