У Косові ексміністра засудили до майже чотирьох років в’язниці за зловживання владою

У Косові ексміністра засудили до майже чотирьох років в’язниці за зловживання владою

Укрінформ
Косовський суд у середу засудив колишнього міністра інфраструктури Пала Лекая до тюремного ув’язнення строком на 3 роки і 8 місяців за зловживання службовим становищем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

61-річний Лекай був засуджений окружним судом Приштини за зловживання владою шляхом перевитрати державних коштів на дорожній проєкт. У 2017 році політик витратив 53 мільйони євро на будівництво шосе Арбен-Хафері, суд визнав цю суму завищеною. Лекаю також було заборонено обіймати будь-які державні посади протягом 3,5 року.

Трьох помічників експрем’єра теж засудили від 1 року 8 місяців до 3 років і 3 місяців позбавлення волі.

Лекай заявив, що подасть апеляцію. Його адвокат назвав винесений вердикт «скандальним» і заявив, що продовження контракту в основі звинувачень проти Лекая було колективним, а не індивідуальним рішенням.

Читайте також: Сербія дозволить в'їзд усім автомобілям з номерами Косова

Лекай займав посаду міністра інфраструктури у період з 2017 по 2020 роки і з того часу є опозиційним депутатом від партії «Альянс за майбутнє Косова».

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня суд Пакистану засудив колишнього прем’єра Імрана Хана та одного з його партійних заступників Шах Махмуда Куреші до 10 років позбавлення волі за розголошення державної таємниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-