В ООН підтвердили новий рекорд температури для Європи

В ООН підтвердили новий рекорд температури для Європи

Укрінформ
Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) при ООН офіційно підтвердила новий рекорд температури для континентальної Європи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі ВМО.

Новий рекорд був встановлений в Італії 11 серпня 2021 року. Тоді температура повітря становила 48,8°C.

Міжнародна група атмосферологів змогла перевірити цю температуру, адже вона була зафіксована автоматичною метеостанцією в Сіракузі на італійському острові Сицилія.

Попередній температурний рекорд для континентальної Європи становив 48,0°C. Він був зафіксований 10 липня 1977 у грецьких Афінах та Елефсіні.

Зазначається, що Комітет експертів ВМО нині проводить низку інших досліджень, зокрема, чи побив минулорічний тропічний циклон «Фредді» рекорд як найтриваліший тропічний циклон.

«Екстремальні температури, представлені ВМО для розгляду, є «миттєвими знімками» нашого нинішнього клімату. Цілком можливо, що в майбутньому в Європі відбудуться більші екстремальні ситуації», - зазначив професор Рендалл Сервені, який також є доповідачем ВМО з питань клімату та екстремальних погодних умов.

Читайте також: Вересень 2023 року став найспекотнішим в історії спостережень - кліматологи

Як повідомляв Укрінформ, глава Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) при ООН Селесте Сауло не виключає, що 2024-й рік може побити температурний рекорд минулого року.

Учені Європейського центру з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) заявили, що минулий 2023 рік був найтеплішим за всю історію спостережень з 1850 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-