На Тайвані у режимі 24/7 вивчають уроки російсько-української війни - експерт

На Тайвані у режимі 24/7 вивчають уроки російсько-української війни - експерт

Укрінформ
Урядові та безпекові структури Тайваню в режимі 24/7 аналізують перебіг російсько-української війни, вивчають її уроки і дуже швидко імплементують їх у свою внутрішню і зовнішню політику.

Про це заявив керівник секції Азійсько-Тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (CACDS) Юрій Пойта на брифінгу «Вибори на Тайвані: вплив, наслідки та глобальні перспективи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Експерт зауважив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну стало шоком для Тайваню і певним сигналом, що велика війна у світі можлива, якщо для цього складається низка обставин. Тайванці також зробили висновок, що економічна взаємозалежність не є гарантом забезпечення миру. Третім їхнім висновком стало те, що ідеологічні переконання можуть значно переважати раціональні економічні інтереси.

Пойта також нагадав, що уряд Тайваню завжди засуджує російську агресію, підтримує Україну, запровадив санкції проти РФ, надає Україні гуманітарну допомогу і бере участь у відбудові низки об’єктів в країні, зокрема у Бучі.

«Для урядових та безпекових структур тема вивчення уроків російсько-української війни за ці два роки стала основною у багатьох аналітичних та академічних розробках. Вони в режимі 24/7 аналізують те, що відбувається, вивчають уроки і дуже швидко імплементують їх у свою внутрішню і зовнішню політику», - сказав керівник секції Азійсько-Тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

Читайте також: Тайвань готується до війни з Китаєм на досвіді України, яка протистоїть агресії РФ

Він уточнив, що йдеться про застосування озброєння, стратегії, тактики, інформаційної і так званої когнітивної війни, захисту критичної інфраструктури тощо.

За словами експерта, ставлення тайванців до України є «надзвичайно позитивним», хоча є також прихильники протилежної точки зору, що «Україна сама винна, не треба було нікого провокувати і йти в НАТО».

Пойта зазначив, що це маргінальна точка зору, її поділяє меншість населення, яке схильне до підтримки політичної партії Гоміньдан.

Як повідомляв Укрінформ, на Тайвані 13 січня пройшли вибори президента і парламенту, на яких президентом обрали кандидата від влади і прихильника незалежності острова Лай Чінте, а більшість у законодавчому органі отримала опозиція, яка не виключає співробітництва з КНР у деяких сферах.

Міністерство оборони Китаю 25 січня заявило, що результати нещодавніх виборів на Тайвані не змінюють того факту, що цей регіон є частиною одного Китаю, тому Тайвань ніколи не стане суверенною державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-