У Хорватії можуть запровадити обов’язкову військову підготовку для молоді

У Хорватії можуть запровадити обов’язкову військову підготовку для молоді

Укрінформ
Міністерство оборони Хорватії пропонує запровадити обов’язкову місячну військову підготовку для молоді, яка проходитиме її після закінчення середньої школи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє місцевий медіаресурс Vijesti-HRT.

Зазначається, що військове відомство обговорює це питання протягом року, але найближчим часом подасть цю пропозицію офіційно.

«У світі змінилися безпекові обставини. Після агресії Росії проти України, після подій на Близькому Сході очевидно, що ситуація вже не та. Відповідно, ми маємо думати, як виховувати наші молоді покоління в безпеці, як вирішити питання поповнення хорватської армії», наголосив голова парламентського комітету з питань оборони Франко Відович. 

Частина військового керівництва пропонувала запровадити строкову військову службу, яка б тривала щонайменше три-чотири місяці. Також пропонувалося заохочувати до добровільного проходження служби протягом якогось часу. Третя модель, яка лежить в основі нинішньої пропозиції Міністерства оборони, - запровадження військової підготовки в загальноосвітніх школах ыз подальшими проходженням тренувань у військових таборах протягом місяця.

Читайте також: Естонія побудує на кордоні з Росією лінію оборони з 600 бункерів - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, до підготовки українських військовослужбовців за кордоном залучена коаліція з 34 держав. На території цих країн з початку широкомасштабного вторгнення підготовлені близько 170 штабів та підрозділів різних рівнів із числа новостворених бригад.

Фото: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-