Генсек ООН виступив за реформу Ради безпеки для врегулювання конфліктів

Генсек ООН виступив за реформу Ради безпеки для врегулювання конфліктів

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш вважає, що діючі механізми глобального управління втрачають довіру та здатність ефективно справлятися зі світовими викликами і потребують глибоких реформ.

Про це він сказав у виступі на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, передає кореспондент Укрінформу.

«Інститути механізму глобального управління від Ради безпеки ООН до Бреттон-Вудської системи (міжнародна валютна система регулювання комерційних та фінансових відносин між країнами – ред.) були створені 80 років тому, тож ми не зможемо побудувати майбутнє для наших онуків, спираючись на систему, яку створювали наші діди», - сказав Гутерреш.

Він зазначив, що ООН активно бере участь у зусиллях з оновлення інститутів і механізмів глобального управління, та нагадав, що у вересні відбудеться Саміт майбутнього, на якому планується обговорити низку важливих реформ, зокрема глобальних фінансових інститутів, щоб вони відповідали реаліям сьогодення й могли реагувати на сучасні виклики.

Гутерреш окремо наголосив на необхідності реформи Ради безпеки ООН і формування нового порядку денного для світу, без чого неможливо урівноважити геополітичну ситуацію і запобігти новим конфліктам чи врегулювати існуючі.

Читайте також: Заходу потрібно змінити стратегію підтримки України - президент Латвії

«Звичайно, відновити довіру за короткий час неможливо, але це зробити необхідно і можна, тому я закликаю вас використовувати всі ваші можливості впливу, щоб повернути світ на шлях безпеки, процвітання та миру», - зазначив глава ООН, звертаючись до присутніх на конференції.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав до відновлення миру в Україні на основі Статуту ООН і міжнародного права та з дотриманням принципу територіальної цілісності держав.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-