В Ісландії після виверження вулкана лава досягла міста, загорілися будинки

В Ісландії після виверження вулкана лава досягла міста, загорілися будинки

Укрінформ
В Ісландії після виверження вулкана у неділю вранці лава досягла невеликого містечка Гріндавік, у місті загорілися будинки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BNN Bloomberg.

"Повторне виверження вулкана в Ісландії руйнує будинки вперше за понад 50 років, оскільки потоки лави досягли меж рибальського містечка", - йдеться у повідомленні.

За даними місцевих ЗМІ, щонайменше дві будівлі у Гріндавіку горіли в неділю вдень після того, як на початку дня на дорогах з'явилися тріщини, що вивергали лаву. 

Хоча в Ісландії виверження трапляються часто, її мешканці не стикалися з небезпекою, яка б загрожувала населеним районам у такому масштабі з 1973 року, коли частина міста з приблизно 5000 осіб була похована під лавою на островах Вестман поблизу південного узбережжя країни.

За словами прессекретаря Департаменту цивільного захисту та управління в надзвичайних ситуаціях Ісландії Хьордіс Гудмундсдоттір, для життя людей немає загрози.

Читайте також: У Японії почалося виверження вулкана Отаке

«Немає можливості сказати», яких руйнувань може зазнати Гріндавік, оскільки «це залежить від тривалості виверження», — зазначив геофізик з Метеорологічного офісу Бенедикт Офейгссон. 

Як повідомлялося, на півострові Рейк'янес, що на південному заході Ісландії, 14 січня почалося виверження вулкана. Національний комісар поліції Ісландії наказав жителям Гріндавіка евакуюватися до вечора понеділка після того, як на дорогах у цьому районі відкрилися вулканічні тріщини.

Фото: Icelandic Meteorological Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-