Поблизу столиці Канади збудують сховище ядерних відходів

Поблизу столиці Канади збудують сховище ядерних відходів

Укрінформ
Неподалік від Оттави незабаром буде збудоване нове сховище для ядерних відходів.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише канадський суспільний мовник CBC News

“Федеральний регулятор схвалив побудову суперечивого сховища радіоактивних відходів поблизу ріки Оттави, вище за течію від міст Оттава та Монреаль”, - йдеться у матеріалі. 

Зазначається, що сховище буде розташоване у місті Діп Рівер у провінції Онтаріо приблизно за 180 км від столиці Канади й в 1 км від берега ріки. 

Планується, що в сховищі зберігатимуться низькорадіоактивні відходи, у тому числі забруднений ґрунт й будівельні матеріали, захисний одяг та ганчірки, а також сміття з університетів та лікарень. 

Очікується, що на будівництво сховища знадобиться три роки, після чого його використовуватимуть 50 років. Потім розпочнеться 30-річна фаза закриття й 300-річний період зберігання. 

CBC News зауважує, що проти цього проєкту виступають майже всі корінні народи, які проживають у регіоні, вказуючи на його небезпеку для навколишнього середовища.

Читайте також: У Славутичі збудують ядерний науковий хаб

Поки незрозуміло, коли розпочнеться будівництво, але в будь-якому разі після його завершення для уведення сховища в експлуатацію доведеться отримати повторне схвалення Канадського комітету із ядерної безпеки. 

Додамо, що сховище має бути збудовано неподалік від нині закритого дослідницького центру Чалк Рівер, у якому в 1945 році було споруджено перший у світі ядерний реактор за межами США. Цей центр відіграв важливу роль у Мангеттенському проєкті, в рамках якого було розроблено ядерну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-