В Японії кількість жертв землетрусу зросла до 73

В Японії кількість жертв землетрусу зросла до 73

Укрінформ
Кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу в Японії зросла до 73.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У середу в постраждалих від землетрусу районах прогнозуються сильні дощі, через що можливі зсуви, які можуть ще більше ускладнити пошуково-рятувальні роботи. Через два дні після землетрусу масштаби руйнувань і жертв залишаються незрозумілими.

У вівторок мер Сузу, міста з населенням близько 13 000 осіб, розташованого поблизу епіцентру землетрусу, повідомив, що 90% будинків можуть бути зруйновані.

На півострові продовжують відбуватися невеликі підземні поштовхи. За даними Японського метеорологічного агентства, з моменту першого землетрусу в понеділок було зафіксовано близько 500 підземних поштовхів.

Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда заявив на пресконференції, що уряд відкрив морський маршрут для доставки допомоги постраждалим і деякі великі вантажівки змогли дістатися до найвіддаленіших районів країни.

За даними префектури Ісікава, понад 33 000 людей були евакуйовані, в деяких районах немає доступу до води та електрики, а мобільний зв'язок працює з перебоями.

Читайте також: Негода у Британії спричинила хаос на шляхах та перебої з електрикою

У середу на регіональній нараді з питань надзвичайних ситуацій мери найбільш постраждалих міст вимагали від уряду розчистити дороги і швидко доставити допомогу. Мер міста Вадзіма Шігеру Сакагучі сказав, що отримав лише 2 000 пайків для близько 10 000 евакуйованих.

«Деякі люди дуже замерзли, тому що є райони, які не мають доступу до електрики, а отже, і до опалення», - сказав він, додавши, що багато доріг розбиті, а до деяких районів за межами центру міста можна дістатися лише гелікоптером.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня у префектурі Ісікава в центральній частині Японії стався потужний землетрус магнітудою 7,4.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-