Міжнародний суд ООН наступного тижня проведе слухання щодо дій Ізраїлю в Газі

Міжнародний суд ООН наступного тижня проведе слухання щодо дій Ізраїлю в Газі

Укрінформ
Наступного тижня в Міжнародному суді в Гаазі розпочнуться слухання за позовом Південної Африки, яка звинувачує Ізраїль у вчиненні геноциду проти палестинців у Газі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на речника ізраїльського уряду, якого цитує видання The Times of İsrael.

“Перше слухання в Міжнародному суді за позовом Південної Африки, яка звинувачує Ізраїль у вчиненні геноциду проти палестинців у війні з ХАМАС у Газі, відбудеться наступного тижня”, - заявив прессекретар уряду Ізраїлю.

Було також повідомлено, що на слуханнях 11 січня представники Південної Африки викладуть свою справу проти Ізраїлю, а Ізраїль представить свій захист від звинувачень 12 січня.

Речник ізраїльського уряду оголосив, що представники країни постануть перед судом, щоб захистити позицію Ізраїлю, яку він назвав «кривавим наклепом» проти єврейської держави.

У своїй заяві, поданій минулого тижня, Південна Африка звинуватила Ізраїль у діях під час його війни проти ХАМАС у Газі, які є “геноцидальними за характером, оскільки вчиняються з необхідним конкретним наміром… знищити палестинців у Газі як частину палестинського народу, расову та етнічну групу”.

Читайте також: ХАМАС припинив перемовини з Ізраїлем після ліквідації одного зі своїх ватажків

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив серйозну стурбованість розширенням конфлікту між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-