Землетрус у Японії міг зрушити великі ділянки землі більш як на метр у бік моря

Землетрус у Японії міг зрушити великі ділянки землі більш як на метр у бік моря

Дослідження
Укрінформ
Унаслідок потужного землетрусу в Японії великі ділянки земної поверхні на постраждалому півострові Ното префектури Ісікава й прилеглих районах могли зсунутись на понад один метр у західному напрямку в бік Японського моря.

Про це з посиланням на Управління геопросторової інформації Японії (GSI) повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Фахівці GSI за даними системи глобального позиціювання GPS провели попередній аналіз місцезнаходження відповідних датчиків моніторингу і встановили, що прилад у місті Вадзіма на узбережжі Японського моря перемістився горизонтально на захід приблизно на 1,3 метра, найбільший зафіксований наразі зсув.

У сусідніх із Вадзіма прибережних містах також виявлено зміщення. Приблизно на 1 метр у західному напрямку зсунувся датчик у місті Анамідзу та на 0,8 метра - у місті Судзу.

Прилад моніторингу в місті Нанао на східному узбережжі Ното перемістився на 0,6 метра в північно-західному напрямку в бік узбережжя Японського моря на протилежному боці півострова.

В GSI також виявили зміщення датчиків приблизно на 20 сантиметрів на північний захід у префектурах Тояма та Ніігата північніше Ното і зсуви на кілька сантиметрів у регіоні Канто-Кошин та в інших місцях.

Читайте також: Байден запропонував допомогу Японії після руйнівного землетрусу

Управління продовжує аналізувати й уточнювати дані про ймовірні зміщення поверхні суші після землетрусу.

Як повідомляв Укрінформ, за останніми даними кількість загиблих унаслідок потужного землетрусу в Японії зросла щонайменше до 48.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-