Новорічна ніч у Франції: 389 заарештованих та 745 спалених автомобілів

Новорічна ніч у Франції: 389 заарештованих та 745 спалених автомобілів

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен охарактеризував ніч переходу з 2023 на 2024 рік як «спокійну». Разом з тим він додав, що країна вивела на чергування 90 000 поліцейських та жандармів.

Про це передає Укрінформ з посиланням на сторінку міністра в соціальній мережі Х.

«Я прийшов подякувати поліції, яку масово мобілізували напередодні Нового року. Кількість підпалів транспортних засобів зменшилася на 10%, так само як і кількість обстрілів поліцейських», - написав Дарманен під час ранкових відвідин одного з поліцейських відділків.

За уточненими даними, цієї ночі у Франції було спалено 745 автомобілів та заарештовано 389 осіб. Поранень зазнали близько сорока офіцерів, а кількість постраждалих від запуску феєрверків та петард зменшилась на 80 відсотків.

Дарманен також привітав зібрання понад мільйона людей на Єлисейських полях в Парижі, яке охороняли 6 тисяч поліцейських. Воно минуло без жодного серйозного інциденту. На головному проспекті Парижа організували гігантське видовище, що поєднувало концерти, танці, світлові шоу та феєрверки, які запускали з Тріумфальної арки. Таким чином французи відзначали прихід олімпійського року. До літніх Олімпійських та Паралімпійських Ігор в Парижі залишається 7 місяців.

Читайте також: В Італії та Нідерландах через запуски феєрверків постраждали десятки людей

Як повідомлялось, Президент Франції Емманюель Макрон у новорічному привітанні заявив, що французи продовжать підтримку України. Також він підкреслив, що 2024-й стане роком рішучості та переозброєння в інтересах нації.

Фото: Antoni Lallican/Hans Lucas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-