Генсек ООН занепокоєний розширенням конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС

Генсек ООН занепокоєний розширенням конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш виступив у п’ятницю із черговою заявою щодо ситуації на Близькому Сході, висловивши серйозну стурбованість розширенням конфлікту між Ізраїлем та угрупуванням ХАМАС.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, заяву Генсека оприлюднив його речник Стефан Дюжаррік.

«У міру того, як бойові дії між Ізраїлем і ХАМАС та іншими угрупованнями в Газі посилюються, Генеральний секретар, як і раніше, серйозно стурбований подальшим розширенням цього конфлікту, що може мати руйнівні наслідки для всього регіону», – ідеться в заяві.

За словами Гутерреша, чим довше триватиме конфлікт у Газі, тим більшим буде ризик «поширення регіональної пожежі», зважаючи на ризик ескалації та прорахунків з боку багатьох учасників конфлікту.

У заяві також зазначається, що ескалація насильства на окупованому Західному березі річки Йордан, зокрема посилення операцій ізраїльських сил безпеки, велика кількість загиблих, насильство з боку поселенців і напади на ізраїльтян з боку палестинців, викликає «надзвичайну тривогу».

Читайте також: Штати у Радбезі ООН заявили про стурбованість безпрецедентною кількістю жертв у Газі

Щоденні перестрілки можуть посилити ескалацію між Ізраїлем і Ліваном і вплинути на регіональну стабільність, наголосив Генсек.

Крім того, Гутерреш висловив занепокоєння наслідками нападів бойовиків у Іраку й Сирії, а також угрупованням хуситів у Ємені на судна в Червоному морі.

Генеральний секретар у заяві наполегливо закликає всі сторони виявляти максимальну стриманість і вжити термінових заходів для деескалації напруженості в регіоні, а також повторює свій заклик до «негайного гуманітарного припинення вогню в Газі та негайного і безумовного звільнення всіх заручників».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Рада Безпеки ООН зібралася на термінове засідання щодо ситуації на Близькому Сході. Цього самого дня вона знову збереться на термінове засідання для обговорення ракетного удару Росії по Україні 29 грудня.

Фото: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-