У Сербії студенти оголосили блокаду руху в столиці

У Сербії студенти оголосили блокаду руху в столиці

Укрінформ
Група студентів, які беруть участь в акціях протесту через фальсифікації на парламентських та місцевих виборах у Сербії, оголосили у понеділок шестигодинну блокаду руху в двох місцях Белграда.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Балканський оглядач.

Студенти разом із іншими демонстрантами 25 грудня заблокували вхід до будівлі Міністерства державної адміністрації та місцевого самоврядування, звідки вони вирушать до двох інших столичних локацій. Протестувальники вдалися до такого кроку, оскільки термін, який вони надавали відомству на перевірку списку виборців, сплив.

Зазначається, що організатори акції протесту закликали громадян приносити із собою воду та їжу, а також робити все, аби не допустити інцидентів, що загрожують безпеці людей.

Агенція Reuters пише, що внаслідок недільного протесту у центрі Белграда кількість затриманих демонстрантів зросла до 38, тоді як вісім поліцейських зазнали поранень. Раніше президент Сербії Александар Вучич заявив про 35 затриманих протестувальників та двох поранених поліцейських внаслідок сутичок під час штурму мерії ввечері неділі.

Як повідомляє телевізійна мережа B92, Вучич у понеділок зустрівся із послом Російської Федерації Александром Боцан-Харченком. Зустріч відбулась о 09:00 за місцевим часом у будівлі Генерального секретаріату сербського президента, повідомили у пресслужбі Вучича.

Читайте також: У Сербії протестувальники штурмували столичну мерію

Як повідомлялося, президент Сербії Александар Вучич 1 листопада розпустив парламент і призначив на 17 грудня 2023 року дострокові парламентські та місцеві вибори.

У ніч після виборів Вучич оголосив, що його партія перемогла на виборах у Белграді.

Після цього у сербській столиці тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти сфальсифікованих, на їхню думку, результатів виборів.

Фото: Балканський оглядач

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-