Армія Ізраїлю виявила тіла п'ятьох заручників у тунелях ХАМАСу

Армія Ізраїлю виявила тіла п'ятьох заручників у тунелях ХАМАСу

Відео
Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила тіла п’ятьох заручників у мережі підземних тунелів ХАМАСу під табором біженців Джабалія поблизу Гази.

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

Як зазначається, ці заручники були викрадені бойовиками з території Ізраїлю під час нападу 7 жовтня. Серед них – цивільні Іден Захарія та Елія Толедано, а також троє військових – прапорщик Зів Дадо, сержант Рон Шерман, капрал Нік Бейзер.

Їхні тіла виявили після того, як ізраїльські військові здобули контроль над районом табору Джабалія, що, за словами ЦАХАЛу, був одним з оперативних центрів ХАМАС у секторі Гази.

Військові Армії оборони Ізраїлю розпочали демонтаж підземного штабу, який складався з двох рівнів, ліфта, що спускався на десятки метрів до великого залу та командного центру.

Читайте також: Дружина Нетаньягу заявила, що ізраїльська заручниця народила в полоні ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС вчинило напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Близько 1200 людей в Ізраїлі, більшість з яких були цивільними, були вбиті. Ще близько 240 осіб були викрадені, включно з жінками, дітьми та людьми похилого віку.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Читайте також: Ізраїль може надати імунітет лідерам ХАМАС для звільнення заручників - ЗМІ

CNN повідомляв, що офіційні особи США очікують переходу Ізраїлю до менш інтенсивної, гіперлокалізованої стратегії, спрямованої на ліквідацію конкретних бойовиків і керівництво ХАМАСу.

Фото: Israel Defence Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-