У Франції колишнього лікаря ув'язнили на 24 роки за участь у геноциді в Руанді

У Франції колишнього лікаря ув'язнили на 24 роки за участь у геноциді в Руанді

Укрінформ
Суд у Франції засудив колишнього руандійського лікаря Состена Муньєману до 24 років ув'язнення за участь у геноциді народності тутсі в Руанді 1994 року.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Як зазначається, 68-річного колишнього руандійського гінеколога суд визнав винним у геноциді, злочинах проти людства та участі у змові з метою підготовки цих злочинів.

Прокурор вимагав для нього 30 років ув'язнення, стверджуючи, що «загальний результат його дій» і рішень демонструє «ознаки геноциду».

Обвинувачення Муньємані висунули у 2011 році. Він був близьким до Жана Камбанди - голови тимчасового уряду, який створили після того, як ракета збила літак з президентом Жувеналем Габ'яріманом.

Читайте також: Армія Руанди здійснила спробу вторгнення до Конго

Муньєману обвинуватили у тому, що він допоміг скласти лист підтримки для тодішнього тимчасового уряду Руанди, який заохочував до різанини тутсі. Він також допомагав встановлювати блокпости у руандійській префектурі Бутаре, де людей затримували, вони утримувались у нелюдських умовах перед убивством.

Під час судового процесу Муньємана неодноразово заперечував звинувачення, стверджуючи, що був поміркованим представником хуту, який намагався “врятувати” тутсі, пропонуючи їм “притулок”.

Його адвокати мають намір оскаржити вирок.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок організованого екстремістським режимом хуту геноциду в Руанді було вбито 800 000 людей, переважно етнічних тутсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-