Японія, Британія та Італія спільно розроблятимуть реактивний винищувач

Японія, Британія та Італія спільно розроблятимуть реактивний винищувач

Укрінформ
Японія, Велика Британія та Італія підписали угоду про створення спільної організації для розробки нового вдосконаленого реактивного винищувача.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Міністри оборони Японії, Великої Британії та Італії сьогодні підписали угоду про створення спільної організації для розробки нового передового реактивного винищувача, оскільки країни прагнуть зміцнити свою співпрацю перед зростанням загроз із боку Китаю, РФ та Північної Кореї", - йдеться у повідомленні.

Торік три країни домовилися об’єднати попередні індивідуальні плани.

Міністр оборони Японії Мінору Кіхара заявив, що спільна розробка винищувача є "незамінною для забезпечення переваги у повітрі та ефективного стримування".

Міжнародна урядова організація керуватиме спільним підприємством приватного сектору, до якого входять японська Mitsubishi Heavy, британська BAE Systems PLC та італійська Leonardo, щоб наглядати за розробкою літака.

Її очолить японський чиновник, а спільним підприємством керуватиме представник Італії. Працівників на вищих посадах планують змінювати кожні декілька років.

Японія, яка швидко нарощує свої військові спроможності, сподівається мати більший потенціал протистояти зростаючій самовпевненості Китаю та дозволити Великій Британії збільшити власну присутність в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: Рада ЄС ухвалила правила для стимулювання спільного оборонного замовлення

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Міноборони, Україна та Швеція обговорюють спільну роботу у сфері інновацій, а також ймовірну передачу ЗСУ літаків Gripen.

Головнокомандувач Збройних сил Швеції зазначив, що питання передачі літаків Gripen Україні обговорюється як на політичному, так і на військовому операційному рівнях.

Фото: David Mareuil/Pool Photo 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-