У Зімбабве через посуху загинули 100 слонів

У Зімбабве через посуху загинули 100 слонів

Укрінформ
Щонайменше 100 слонів загинули в найбільшому національному парку Зімбабве на півдні африканського континенту через висихання водойм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міжнародний фонд захисту тварин (IFAW).

Зазначається, що цьогорічний період літніх дощів затримується на п’ять тижнів через кліматичне явище Ель-Ніньйо. У результаті цієї затримки через нестачу води у національному парку Хванге загинули щонайменше 100 слонів.

«У 2019 році в Зімбабве через сильну посуху загинули понад 200 слонів; це явище повторюється», – сказав директор ландшафтної програми IFAW Філіп Кувавога.

На території парку наявні 104 свердловини, які працюють від сонячної енергії, проте, за словами адміністрації парку, цієї кількості недостатньо, щоб протистояти екстремальним температурам, які призводять до висихання водойм. Залежні від води тварини, серед яких і слони, страждають найбільше, йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Зімбабве оголосили надзвичайний стан через холеру

Феномен Ель-Ніньйо полягає у різкому підвищенні температури (на 5-9 °C) поверхневого шару води на сході Тихого океану (у тропічній і центральній частинах) на площі близько 10 мільйонів км².

Як повідомлялося, понад 100 мертвих дельфінів виявили у бразильській Амазонії на тлі історичної посухи та рекордно високої температури води.

Фото: ©Privilege Musvanhir

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-