Прем’єр Японії може звільнити 15 міністрів через фінансовий скандал

Прем’єр Японії може звільнити 15 міністрів через фінансовий скандал

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда планує замінити 15 міністрів та молодших міністрів свого уряду через скандал з відкатами.

Як передає Укрінформ, про це повідомила агенція Bloomberg із посиланням на місцеві джерела.

"Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда має намір замінити 15 міністрів та молодших міністрів, оскільки намагається подолати наслідки фінансового скандалу з відкатами, що загрожує паралізувати його уряд", - йдеться у повідомленні.

Повідомлення про звільнення усіх посадових осіб з фракції Ліберально-демократичної партії, яку раніше очолював колишній прем’єр-міністр Сіндзо Абе, з'явилися "на тлі підозр у тому, що група систематично приховувала політичні кошти”.

“Я вживу відповідних заходів у відповідний час, щоб уникнути затримок у роботі уряду”, − заявив Кішіда.

Найвідомішими серед тих, кого можуть усунути, є міністр торгівлі Ясутосі Нісімура, який допоміг повернути Японії втрачений статус виробника мікросхем світового рівня, а також головний секретар Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно.

Зазначається, що перестановки, ймовірно, відбудуться після закінчення сесії парламенту у середу.

Читайте також: Палата представників США позбавила мандата конгресмена Сантоса за шахрайство

Як повідомляв Укрінформ, в японській правлячій партії розгорівся фінансовий скандал, в якому замішані генеральний секретар Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно та інші високопоставлені законодавці від головної правлячої Ліберально-демократичної партії.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда розглядає можливість заміни генерального секретаря Кабінету міністрів Мацуно на тлі скандалу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-