Адміністрація Байдена запропонувала план управління сектором Гази після війни - Politico

Адміністрація Байдена запропонувала план управління сектором Гази після війни - Politico

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена розробила багатоетапний план, який передбачає, що оновлена адміністрація Палестинської автономії здобуде контроль над сектором Гази після війни.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Державний секретар Ентоні Блінкен та інші представники адміністрації публічно заявляли, що Палестинська адміністрація має керувати сектором Гази. Проте прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу фактично виключив майбутню роль ПНА в секторі Гази.

Однак американські стратеги, які розробляють ці плани, продовжують повертатися до адміністрації Палестинської автономії, що керує частиною територій Західного берега. За їхніми словами, це найбільш реальний варіант.

Читайте також: По Ізраїлю із сектору Гази з 7 жовтня випустили 11 500 ракет - МЗС

"Ми застрягли. Існує сильна політична перевага, щоб Палестинська адміністрація відігравала керівну роль у секторі Гази, але вона має серйозні проблеми з легітимністю та можливостями", - пояснили у Державному департаменті.

Концепція полягає у багатоетапній реконструкції Гази після того, як там закінчаться бойові дії. Чиновники підкреслили, що висловлені ідеї лише зароджуються та залежать від багатьох обставин.

Офіційні особи США очікують, що важкі бої триватимуть щонайменше ще декілька тижнів.

Видання зазначає, що будь-яка стратегія, висунута США, стикнеться з численними перешкодами, але регіональні гравці та аналітики загалом погоджуються з тим, що Вашингтону доведеться відіграти вирішальну роль на повоєнному етапі.

За словами іншого представника США, ООН могла б відіграти свою роль у Газі на повоєнному етапі принаймні у гуманітарній сфері. Однак ізраїльський уряд вважає її упередженою.

Читайте також: У секторі Гази заявляють про майже 16 тисяч загиблих

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Бойовики також захопили і вивезли у Газу близько 240 людей.

Ізраїль у відповідь завдає ударів по місцях базування терористів у секторі Гази.

Під час нещодавнього семиденного перемир'я було звільнено 110 заручників. За даними ізраїльської сторони, у Газі ще залишаються 137 заручників.

1 грудня Армія Ізраїлю поновила бойові дії після порушення ХАМАСом угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-