У Нігерії безпілотник «помилково» вбив 85 людей на релігійному святі

У Нігерії безпілотник «помилково» вбив 85 людей на релігійному святі

Укрінформ
Щонайменше 85 мирних жителів загинули в штаті Кадуна на північному заході Нігерії внаслідок удару безпілотника нігерійської армії під час мусульманського релігійного святкування.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Подія сталася ще в неділю ввечері, проте місцеве управління з надзвичайних ситуацій повідомило лише сьогодні.

"Північно-Західне зональне управління отримало від місцевої влади інформацію про те, що на даний момент поховано 85 тіл загиблих, а пошуки все ще тривають. Варто зазначити, що серед загиблих є діти, жінки і люди похилого віку", - йдеться в заяві Національного агентства з управління в надзвичайних ситуаціях у федеральній столиці Абуджі.

За словами губернатора штату Уба Сані, цивільні були "помилково вбиті" військовим безпілотником, "націленим на терористів і бандитів", і чиновник наказав провести розслідування "трагічного інциденту".

Міністерство оборони Нігерії назвало операцію "безглуздою трагедією".

Речник Міністерства оборони генерал-майор Едвард Буба у своїй заяві у вівторок сказав, що авіаудар був здійснений на основі достовірних розвідувальних даних про присутність "терористів" у цьому районі.

Читайте також: Унаслідок вибуху на території посольства Канади у Нігерії загинули двоє людей

Державний чиновник Самуель Арува заявив, що згідно з поясненням армійського офіцера "нігерійська армія виконувала рутинну місію проти терористів, але ненавмисно зачепила членів громади".

За даними Reuters, президент Нігерії Бола Тінубу у вівторок закликав до ретельного розслідування атаки військового безпілотника.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні щонайменше 80 людей загинули внаслідок атаки безпілотника на військову академію в сирійському місті Хомс.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-