Ердоган обговорив з прем'єром Іспанії шляхи припинення війни між Ізраїлем і ХАМАС

Ердоган обговорив з прем'єром Іспанії шляхи припинення війни між Ізраїлем і ХАМАС

Укрінформ
Туреччина готова виступити в ролі гаранта для забезпечення  миру на Близькому Сході та співпрацювати разом з Іспанією в цьому напрямку.

Про це йшлося в ході телефонної розмови Реджепа Тайїпа Ердогана з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, повідомляє Укрінформ з посиланням на Директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

“У ході розмови обговорювалися атаки Ізраїлю на палестинців, кроки, які необхідно вжити для забезпечення безперебійного надходження гуманітарної допомоги до Гази, а також зусилля щодо постійного припинення вогню та постійного миру”, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, як зазначається, Ердоган висловив готовність Туреччини бути гарантом для забезпечення постійного миру.

Читайте також: Конфлікт Ізраїлю з Палестиною: Ердоган розкритикував радбез ООН

“Туреччина готова взяти на себе всі види відповідальності, в тому числі як гарант для забезпечення сталого миру в регіоні, та співпрацювати з Іспанією задля регіонального миру”, - додали в адміністрації Ердогана.

Як повідомляв Укрінформ, президенти Туреччини та Ірану обговорили ситуацію навколо палестино-ізраїльського конфлікту, надання гуманітарної допомоги палестинцям та кроки, яких можна вжити для досягнення постійного припинення вогню в регіоні.

Фото: iletisim.gov.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-