Для звільнення заручників у Газі потрібно узгодити кілька «незначних» питань - прем’єр Катару

Для звільнення заручників у Газі потрібно узгодити кілька «незначних» питань - прем’єр Катару

Укрінформ
Прем’єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман аль-Тані заявив, що укладення угоди щодо звільнення заручників між Ізраїлем та ХАМАС залежить лише від «незначних» практичних питань.

Про це він сказав на спільній з верховним представником ЄС Жозепом Боррелем пресконференції у Досі, передає Укрінформ із посиланням на Politico.

«Проблеми з досягненням домовленості є суто практичними та логістичними», – зазначив катарський прем'єр-міністр.

За його словами, у переговорах «протягом останніх кількох тижнів відбувалися злети і падіння», але тепер він «упевнений, що ми достатньо близькі до досягнення угоди, яка допоможе безпечно повернути людей додому».

Катар виступав посередником на переговорах, у результаті яких ХАМАС відпустив у жовтні двох громадянок США і двох літніх ізраїльтянок.

Як повідомляв Укрінформ, видання The Washington Post із посиланням на неназваних офіційних осіб поінформувало, що Ізраїль і ХАМАС близькі до домовленості про припинення вогню щонайменше на 5 днів за посередництва США, у результаті чого перші 50 або більше заручників із 239 будуть звільнятися групами кожні 24 години.

Читайте також: У ВООЗ назвали лікарню Аль-Шифа у Газі «зоною смерті»

Водночас речниця Ради нацбезпеки Білого дому Едрієн Вотсон заявила, що домовленості про п’ятиденне припинення вогню між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС задля звільнення заручників із Гази наразі не досягнуто.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу раніше заперечив наявність домовленостей із ХАМАСом про звільнення більш як 200 заручників, захоплених бойовиками 7 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-