ХАМАС не є палестинським народом - офіційна позиція Франції

ХАМАС не є палестинським народом - офіційна позиція Франції

Укрінформ
Прем’єр-міністр Елізабет Борн озвучила оновлену позицію Франції щодо ситуації на Близькому Сході, згідно якої ця країна є водночас другом Ізраїлю та другом палестинців, але рішуче засуджує тероризм ХАМАСу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Борн заявила, відкриваючи дебати в Національній Асамблеї щодо ситуації на Близькому Сході.

"Мінімізація, виправдання або навіть "відпущення гріхів" тероризму означає визнання того, що завтра він завдасть нового удару в Ізраїлі, Франції або деінде", - попередила глава уряду.

"Палестинці - це не ХАМАС, а ХАМАС - не палестинський народ", - підкреслила вона, додавши, що "ті, хто плутає право палестинців на державу з виправданням тероризму, роблять моральну, політичну і стратегічну помилку".

Говорячи про ескалацію на Близькому Сході і збільшення кількості ізраїльських бомбардувань сектора Гази, глава уряду наголосила, що військова відповідь повинна відповідати міжнародному гуманітарному праву, і "народ не повинен платити за злочини терористів".

Читайте також: Лідери США, Канади та Європи оприлюднили спільну заяву щодо війни в Ізраїлі

Зважаючи на складну і важку ситуацію на Близькому Сході, прем'єр-міністр закликала Францію захищати свій "унікальний голос " у міжнародних відносинах. Франція буде продовжувати наполягати на єдиному рішенні.

"Єдине рішення - це мир", - наголосила Борн.

У вівторок президент Емманюель Макрон має вирушити до Ізраїлю, щоб зустрітися з Беньяміном Нетаньяху і "домовитися про гуманітарне перемир'я".

Як повідомлялось, президент Франції також пообіцяв зробити все можливе, щоб повернути французьких заручників додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-