У Йорданії тисячі людей влаштували протест біля ізраїльського посольства

У Йорданії тисячі людей влаштували протест біля ізраїльського посольства

Відео
Укрінформ
Близько 5000 йорданців у середу зібралися біля посольства Ізраїлю в Аммані після загибелі сотень людей внаслідок нанесеного ракетного удару по лікарні у Газі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

Сили безпеки перекрили дорогу, яка веде до ізраїльського посольства в Аммані.

Масштаби демонстрації можуть збільшитися, оскільки у Йорданії проживають багато палестинських біженців, йдеться у матеріалі.

Уряд Йорданії заявив, що Ізраїль відповідальний «за цей серйозний інцидент», маючи на увазі ракетну атаку на госпіталь у Газі.

Як повідомлялося, палестинська сторона звинуватила Ізраїль в ударі по лікарні у секторі Гази, внаслідок якого загинути сотні людей. Водночас ізраїльські військові відкинули відповідальність за цю атаку. Як заявили в Армії оборони Ізраїлю, удар по лікарні в секторі Гази стався внаслідок збою при запуску ракети бойовиками "Ісламського джихаду".

Читайте також: У Туреччині пройшли масові протести проти нападу Ізраїлю на лікарню в Газі

Президент США Джо Байден зв’язався з керівництвом Ізраїлю та Йорданії, щоб обговорити наслідки обстрілу лікарні у секторі Гази, та доручив своїй команді зібрати більше відомостей про те, хто може бути до цього причетним.

У середу Байден на зустрічі з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу заявив, що Ізраїль не завдавав удару по лікарні в Аль-Ахлі, що у секторі Гази.

Фото: Laith Al-jnaidi/Anadolu Agency (ілюстративне)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-