Президент Ізраїлю закликав світ підтримати країну після нападу ХАМАС

Президент Ізраїлю закликав світ підтримати країну після нападу ХАМАС

Укрінформ
Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ закликає міжнародну спільноту об'єднатися у своєму засудженні ХАМАС після того, як терористичне угруповання здійснило масштабну атаку на країну у суботу.

Про це повідомляє The Times of Israel, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми побачили справжнє обличчя ХАМАС. Терористична армія, єдиною метою якої є холоднокровне вбивство невинних чоловіків, жінок і дітей. Підтримувані та керовані своїми маріонетковими командирами в Ірані, вони здійснили неспровокований, жахливий напад на єврейську державу у святий для євреїв день. Невинні мирні жителі були вбиті та поранені, і багато хто все ще піддається нападам», – йдеться у заяві Герцоґа.

За його словами, Ізраїль вживе всіх необхідних заходів для усунення цієї явної та безпосередньої небезпеки для громадян. «Ізраїль подолає всі виклики», – наголосив він.

Читайте також: Право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву - Зеленський

«Я закликаю сім’ю націй – ця війна, розв’язана проти нас, позначає лінію на піску. Зараз настав час почути чітке, недвозначне засудження ХАМАС, його союзників і прихильників в Ірані. Зараз настав час твердо стояти на боці Ізраїлю, підтримуючи його справедливу й моральну боротьбу перед обличчям огидного ворога», — наголосив він.

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару.

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет. Внаслідок масштабної атаки загинули щонайменше 40 осіб, постраждали ще понад 700.

Читайте також: США - про атаку ХАМАС на Ізраїль: Тероризму ніколи не буває виправдання

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов солдат резерву відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

ЄС, США, Україна та низка країн засудили атаку ХАМАС по Ізраїлю.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-