Президент Азербайджану відмовився від переговорів з прем'єром Вірменії в Іспанії - ЗМІ

Президент Азербайджану відмовився від переговорів з прем'єром Вірменії в Іспанії - ЗМІ

Укрінформ
Президент Азербайджану Ільхам Алієв відмовився від поїздки до іспанської Гранади на зустріч з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном, де були заплановані мирні переговори між двома країнами.

Про це повідомляє Trend, передає Укрінформ. 

Причинами відмови називається «деструктивна позиція» Франції, а також розбіжності між Парижем і Берліном щодо участі Туреччини у зустрічі. Як зазначає видання, в таких умовах азербайджанська сторона відмовилася від ведення переговорів.

Азербайджан вважає, що Франція «зацікавлена в нагнітанні ескалації на Південному Кавказі».

«Франція виступила напередодні зустрічі в Гранаді з антиазербайджанськими заявами, націленими на доведення напруженості в регіоні до піку, у зв'язку з чим глава азербайджанської держави визнав нелогічною участь Франції в процесі нормалізації в регіоні», - пише видання.

Переговори Ільхама Алієва і Нікола Пашиняна мали відбутися 5 жовтня за участю лідерів Франції, Німеччини та Європейської ради. 

Раніше Єреван і Баку висловлювали надію на те, що підписання мирного договору вже близько.

Востаннє Єреван і Баку обмінювалися своїми пропозиціями щодо мирного договору в серпні. Деталі документа, який кілька разів редагували, поки не опубліковано.

Читайте також: Франція закликає розробити європейський план підтримки незалежної Вірменії

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн "рішуче засуджує" дії Азербайджану, а міністр закордонних справ Катрін Колонна вирушила з візитом до Вірменії, де заявила про солідарність Франції з Вірменією.

Крім того Вірменія подала до Міжнародного суду ООН позов проти Азербайджану щодо порушення Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, звинувачуючи в утиску прав вірмен у Нагірному Карабаху.

А у МЗС Азербайджану назвали позов Вірменії до Міжнародного суду ООН «актом розпалювання расової ненависті».

Фото: Ехо Кавказа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-