Через паводок у Норвегії прорвало греблю, тисячі людей евакуювали

Через паводок у Норвегії прорвало греблю, тисячі людей евакуювали

Укрінформ
Через аномальні паводки на півдні Норвегії було пошкоджено греблю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“У середу після злив дамба на норвезькій ріці частково обвалилася, й через широкий отвір у конструкції почала витікати вода”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що прорив відбувся на ГЕС Браскереідфос на найбільшій норвезькій річці Гломма, оскільки після затоплення командної кімнати було втрачено можливість відкрити шлюзи. “Цього тижня Норвегія евакуювала більш як 3 000 людей, оскільки рівень води у річках піднявся до найвищого за щонайменше 50 років рівня й приватні помешкання та комерційна нерухомість опинилися під водою або зруйнувалася зсувами”, - зауважує Reuters.

Читайте також: Європа потерпає від повеней: у Словенії зросла кількість жертв, в Австрії - десятки зсувів ґрунту

Агентство додає, що на значній частині південних регіонів Норвегії, де річки вийшли з берегів, були закриті ключові автомобільні й залізничні дороги. При цьому влада попередила про подальше зростання небезпеки протягом наступних днів, оскільки вода рухається до прибережних регіонів, розташованих нижче. “Наступні два-три дні будуть критично важливими й ми цілодобово мобілізовуватимемося”, - сказав прем’єр-міністр Норвегії Джонас Гар Стоере.

Як повідомляв Укрінформ, рятувальники знайшли тіла ще двох жертв руйнівних повеней у Словенії, внаслідок чого загальна кількість загиблих зросла до шести осіб.

Фото: Cornelius Poppe/NTB Scanpix via AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-