У Пекіні через зливи вже загинули двоє людей

У Пекіні через зливи вже загинули двоє людей

Фото
Укрінформ
У Пекіні внаслідок потужних злив, що тривають від суботи, вже загинули двоє людей. У столиці Китаю оголошено червоний, найвищий, рівень небезпеки спричинених зливами природних катастроф.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Xinhua.

Тіла двох людей без ознак життя виявили в понеділок рятувальники, які патрулювали вздовж річки в районі Ментоугу (Mentougou) на заході Пекіна.

З огляду на невтішні прогнози синоптиків, червоний рівень небезпеки природних катастроф через рясні опади оголошений у китайській столиці до середи. Метеорологи попереджають про високі ризики впродовж цього періоду раптових повеней на столичних річках та обвалів і зсувів ґрунту, особливо в гірських районах міста.

За даними муніципальної влади, від вечора суботи й до 16:00 понеділка рясні дощі у столиці Китаю тривали 40 годин майже безперервно. За цей час середня кількість опадів у Пекіні становила 193,4 мм, а максимальна перевищила 580 мм у західному районі Ментоугу.

На півдні Пекіна в районі Фентай (Fengtai) через підвищення рівня води обвалився міст через одну з місцевих річок. Про постраждалих унаслідок цього інциденту наразі не повідомляється.

Через зливу порушено роботу 427 автобусних маршрутів, призупинено рух кількох поїздів у приміських районах, а також затримано відправлення зі столиці міжміських потягів. З двох поїздів, які зупинили в передмісті Пекіна через закриття залізниці, рятувальники евакуювали понад 1800 пасажирів і майже 70 членів екіпажу, а тих, хто застряг у потягах далі від столиці, забезпечили їжею, питною водою та іншими речами першої необхідності.

Зливи накрили і сусідні з Пекіном райони провінції Хебей, влада якої також оголосила найвищий рівень природних катастроф через сильні зливи. В понеділок у низці районів цієї провінції кількість опадів перевищила 250 мм і, за прогнозами місцевої метеорологічної обсерваторії, штормова погода тут зберігатиметься щонайменше до середи.

Станом на понеділок, у провінції Хебей евакуйовано з найнебезпечніших районів майже 55 тисяч мешканців, і ще кільком тисячам жителів прилеглих до річок районів місцева влада наказала якнайшвидше евакуюватися, оскільки синоптики прогнозують на вівторок посилення негоди.

Читайте також: На Філіппінах унаслідок тайфуну «Доксурі» загинули 25 людей

Як повідомляв Укрінформ, до Японії наближається новий потужний тайфун «Ханун» (Khanun), який найближчими днями може накрити сильними вітрами та зливами південно-західні регіони Окінава та Амамі.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-