EMA схвалило першу у світі вакцину проти респіраторно-синцитіального вірусу

EMA схвалило першу у світі вакцину проти респіраторно-синцитіального вірусу

Укрінформ
Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило першу у світі вакцину для немовлят і людей старше 60 років проти респіраторно-синцитіального вірусу (РСВ).

Про це повідомляє Medical Xpress, передає Укрінформ.

«Abrysvo — перша вакцина проти РСВ, призначена для пасивної імунізації немовлят - від народження до шестимісячного віку - після введення вакцини матері під час вагітності. Ця вакцина також дозволена для активної імунізації дорослих віком від 60 років», — заявили в EMA.

Як зазначається, зазвичай РСВ викликає легкі симптоми, схожі на застуду, але може мати серйозні наслідки у немовлят, літніх людей, людей зі слабкою імунною системою та супутніми захворюваннями. У важких випадках це може спричинити пневмонію та бронхіоліт - запалення дрібних дихальних шляхів глибоко в легенях.

Ця хвороба є основною причиною госпіталізації дітей у Європі.

Висновок EMA направлять до Європейської комісії для прийняття остаточного рішення щодо надання дозволу на продаж Abrysvo у Євросоюзі.

Читайте також: ЮНІСЕФ надав Україні 120 тисяч доз вакцини проти кашлюку, дифтерії та правця

Вакцина Abrysvo виробництва компанії Pfizer була схвалена у США у травні.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні партнери надали Україні як гуманітарну допомогу понад 650 тисяч доз вакцини проти кору, обладнання, лікарські засоби та аптечки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-