Глава MI6 закликає росіян, які проти війни, шпигувати на користь Британії

Глава MI6 закликає росіян, які проти війни, шпигувати на користь Британії

Укрінформ
Шеф британської зовнішньої розвідки MI6 Річард Мур закликав росіян, які засуджують війну Росії проти України, шпигувати на користь Великої Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

«Сьогодні є багато росіян, які шоковані тим, як їхні збройні сили руйнують українські міста, виганяють невинні родини з їхніх домівок і викрадають тисячі дітей. Вони з жахом спостерігають, як їхні солдати спустошують сусідню країну. У глибині душі вони знають, що аргументація Путіна щодо нападу на сусідній слов’янський народ є брехливою», - заявив Мур під час виступу в британському посольстві у Празі.

Він закликав росіян, які проти цієї війни, шпигувати на користь Британії.

«Я запрошую їх зробити те, що інші вже зробили за останні 18 місяців, і приєднатися до нас. Наші двері завжди відкриті. Ми розглядатимемо їхні пропозиції допомоги з обережністю та професіоналізмом. Їхні секрети завжди будуть у безпеці, і ми разом працюватимемо над тим, щоб припинити кровопролиття. Моя служба керується принципом, що лояльність до наших агентів і наша вдячність їм вічна», - сказав він.

Читайте також: Війська РФ почали економити снаряди на південному фронті – британська розвідка

При цьому Мур не назвав, з ким би хотів співпрацювати у МІ6, але, ймовірно, йдеться про незадоволених російських офіцерів розвідки, служби безпеки та військові.

Як повідомляв Укрінформ, директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що невдоволення у Росії війною в Україні створило рідкісну можливість вербувати шпигунів, і ЦРУ не пропустить її.

Фото: FOREIGN OFFICE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-