У Судані воєнізовані Сили швидкої підтримки захопили 5 000 осіб - правозахисники

У Судані воєнізовані Сили швидкої підтримки захопили 5 000 осіб - правозахисники

Укрінформ
Суданські правозахисні організації мають докази того, що суданські воєнізовані Сили швидкої підтримки (RSF) затримали понад 5 000 осіб у столиці та утримують їх у нелюдських умовах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що RSF воює з суданською армією протягом трьох місяців, домінуючи в столиці Судану. Жителі звинувачують Сили швидкої підтримки в мародерстві і захопленні будинків.

Місцеві організації повідомили виданню про те, що серед затриманих у кількох місцях Хартума були не лише комбатанти, але й 3500 цивільних осіб, у тому числі жінки та іноземні громадяни..

Правозахисники заявили, що представлять Організації Об'єднаних Націй документацію про випадки смерті від тортур, а також про "принизливі, нелюдські умови утримання під вартою".

На прохання прокоментувати ситуацію, представники RSF заявили, що ці повідомлення не відповідають дійсності, і що вони утримують лише військовополонених, з якими добре поводяться.

"Ці організації ігнорують порушення з боку армії проти цивільного населення, включаючи повітряні та артилерійські удари, затримання та озброєння цивільних осіб", - заявив представник RSF.

Читайте також: Через загострення бойових дій у Судані столиця зосталась без зв'язку та комунікацій

Як повідомляв Укрінформ, в охопленій війною столиці Судану Хартумі на кілька годин було відключено зв’язок, оскільки армія та воєнізовані формування вели інтенсивні бої по всьому місту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-