Потужні зливи в Японії: впродовж доби синоптики прогнозують до 200 міліметрів опадів

Потужні зливи в Японії: впродовж доби синоптики прогнозують до 200 міліметрів опадів

Укрінформ
Південно-західні регіони Японії продовжують потерпати від аномально проливних дощів. У префектурі Фукуока на Кюсю, третьому за величиною острові країни, впродовж наступної доби прогнозується до 200 міліметрів опадів.

Про це з посиланням на Метеорологічне агентство Японії повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Японські метеорологи оголосили найвищий рівень небезпеки зсувів ґрунту та повеней у південних і західних префектурах країни та закликали жителів негайно вжити заходів для забезпечення своєї безпеки.

Місцева влада в понеділок вранці повідомила про одну загиблу літню жінку в префектурі Фукуока, будинок якої накрило великим зсувом ґрунту.

Читайте також: У столиці Індії пройшли найсильніші за 20 років дощі

Через проливні дощі призупинявся рух швидкісних потягів залізницями, що сполучають Кюсю з сусіднім островом Хонсю і проходять через постраждалі від негоди райони.

За даними метеорологічного агентства, на ранок понеділка в деяких південно-західних районах на Кюсю було зафіксовано рекордну кількість опадів за три години – 167 міліметрів.

Фото: NHK

Фото: NHK

Водночас, прогноз на найближчу добу невтішний. Впродовж наступних 24 годин, до 6 ранку вівторка, прогнозується до 200 мм опадів на півночі острова Кюсю, до 100 мм у західних префектурах Японії та до 80 мм у центральних регіонах країни.

Читайте також: У Китаї п’ятнадцятеро загиблих і кілька тисяч евакуйованих через потужні зливи

Як повідомляв Укрінформ, в муніципалітеті Чунцин у центральному Китаї внаслідок повеней і зсувів ґрунту, викликаних триваючими впродовж останніх днів потужними зливами, загинули п’ятнадцятеро людей та понад 4,5 тисячі жителів евакуйовані до безпечних місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-