У Франції мери закликають до масових акцій проти заворушень

У Франції мери закликають до масових акцій проти заворушень

Укрінформ
Асоціація мерів міст Франції закликала громадськість та посадовців зібратися біля ратуш по всій країні в понеділок, щоб продемонструвати масовий спротив насильницьким протестам, які сколихнули країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFI.

Заклик до «мобілізації громадян задля повернення до порядку» пролунав після того, як будинок одного з мерів у передмісті Парижа Л'Аї-ле-Роз був протаранений палаючим автомобілем у суботу ввечері.

Напад, у результаті якого була поранена дружина мера, викликав масове обурення.

У пресрелізі Асоціації мерів країни зазначається, що «громади скрізь у Франції стали ареною серйозних заворушень, які спрямовані проти республіканських символів».

Після кризової зустрічі в неділю з міністрами уряду в офісі президента Еммануеля Макрона повідомлялося, що президент зустрінеться з головами двох палат парламенту в понеділок, з мерами понад 220 міст, які постраждали внаслідок заворушень, у вівторок.

Читайте також: Заворушення у Франції: загинув рятувальник, який намагався загасити підпалені авто

Як повідомляв Укрінформ, у Франції протести й заворушення спалахнули 27 червня після того, як поліцейський застрелив 17-річного хлопця. Після четвертої ночі масових заворушень затримано понад 1300 осіб.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-