Ердоган у виступі перед виборцями не виключив імовірність другого туру

Ердоган у виступі перед виборцями не виключив імовірність другого туру

Фото
Укрінформ
Реджеп Тайїп Ердоган, який претендує на новий президентський термін, виступив зі  зверненням до громадян Туреччини.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Вітаю вас із найщирішими почуттями, повагою і прихильністю. Виборами 14 травня наша країна завершила чергове свято демократії. Хоча точні результати ще не відомі, ми значно лідируємо. Зрозуміло, що як для офіційних результатів голосування на внутрішніх виборах, так і для підрахунку голосів за кордоном знадобиться трохи більше часу”, - сказав Ердоган, виступаючи з балкона штабу Партії справедливості та розвитку в Анкарі.

Президент Туреччини, відзначивши рекордну явку, подякував усім, хто взяв участь у виборах, а також працював на виборчих дільницях: “Брати і сестри, ми показали рекордну явку на виборах, подібного немає у світі. Це вибори з однією з найвищих явок у нашій історії. Ми показали вибір нашої нації, мирно відобразивши його у виборчій урні”.

За словами Ердогана, ще зберігається ймовірність його перемоги в першому турі.

“На виборах ми вже обійшли найближчого конкурента на 2 мільйони 600 тисяч голосів. Вірю, що з кінцевими результатами ця цифра значно зросте. Ми не знаємо, чи буде визначено президента в першому турі… Якщо наш народ зробив свій вибір на користь другого туру виборів, - йому бути. Ми віримо, що завершимо цей тур із результатом понад 50 відсотків голосів”, - заявив турецький лідер.

Читайте також: У Туреччині почали оприлюднювати результати президентських перегонів

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині 14 травня відбулося голосування на президентських та парламентських виборах. Станом на 3-тю ранку відкрито 97,23% скриньок для голосування. Реджеп Тайїп Ердоган лідирує з результатом 49,36%. За лідера опозиції Кемаля Киличдароглу проголосували 44,96% виборців, за кандидата від правого Альянсу предків Сінана Огана - 5,25%.

Фото: dha.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-