У Судані внаслідок збройних сутичок загинула відома співачка

У Судані внаслідок збройних сутичок загинула відома співачка

Укрінформ
Одна з найвідоміших співачок Судану Шаден Гардуд загинула у місті Омдурман унаслідок перестрілки між суданською армією та воєнізованими силами швидкої підтримки (RSF).

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Як зазначається, 37-річна Гардуд жила в районі Аль-Хашмаб, де останніми днями посилилася присутність RSF. Відомо, що жінка була поранена, а згодом померла.

Фото: Shaden Gardood/FB

Це сталось у п'ятницю, коли воюючі угруповання Судану взяли на себе зобов'язання захищати цивільне населення, хоч і не домовилися про припинення вогню.

На відео, поширеному у соцмережах, Гардуд сказала, що намагається сховатися від обстрілу, і попросила 15-річного сина зачинити вікна.

Співачка регулярно у прямому ефірі в соцмережах розповідала про сутички та обстріли в її районі, у своїх дописах виступала проти війни.

В одному з останніх постів у Фейсбуці вона зазначила: "Ми були замкнені в наших будинках протягом 25 днів... ми голодні і живемо у величезному страху".

Читайте також: В ООН очікують на швидке поновлення переговорів про припинення вогню у Судані

Як повідомлялося, з 15 квітня між армією Судану та Силами швидкого реагування в Хартумі точаться бойові дії. Конфлікт виник навколо запропонованого переходу країни до цивільного правління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-