Уряд Швеції подвоїть вимоги до зарплат іммігрантів

Уряд Швеції подвоїть вимоги до зарплат іммігрантів

Укрінформ
Уряд Швеції оголосив, що вимоги щодо зарплат іноземних працівників на внутрішньому ринку подвояться.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Вимоги до оплати праці для трудових іммігрантів будуть підвищені з 13 000 шведських крон (1238 євро) на місяць до 26 560 шведських крон (2534 євро), заявила шведський міністр міграції Марія Мальмер Стенергард.

За її словами, таким чином імміграція в країну може скоротитися на декілька тисяч осіб, оскільки цей захід покликаний припинити працевлаштування з низькою оплатою. Раніше Стенергард заявляла, що «абсолютно нерозумно», щоб люди приїжджали з іншого кінця світу за місячну зарплату в 13 000 шведських крон.

Читайте також: Біля берегів Італії за ніч урятували майже 1200 мігрантів

Зазначається, що зараз понад 70% трудових іммігрантів у Швеції заробляють понад 25 000 шведських крон (2390 євро) щомісяця, і на більшість з них нова вимога не вплине.

Трудова імміграція наразі є найбільшою складовою імміграції до Швеції. Минулого року було надано понад 24 000 дозволів на працю в порівнянні з приблизно 9 000 дозволів на проживання для шукачів притулку (за винятком українських біженців).

Згідно з прогнозом Міграційної служби Швеції, цього року очікується, що 100 000 іноземців звернуться за дозволом на працю в країні.

Як повідомлялося, законодавці Швеції у середу ухвалили закон, що посилює антитерористичне законодавство країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-