Японія і Корея відправляють літаки для евакуації своїх громадян із Судану

Японія і Корея відправляють літаки для евакуації своїх громадян із Судану

Укрінформ
Літак Сил самооборони (SDF) Японії вирушив до африканської держави Джибуті, щоб підготуватися до евакуації громадян із Судану.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Як зазначається, транспортний літак С-130 вилетів з авіабази міста Комакі, щоб підготувати евакуаційний рейс. Загалом планується вивезти з Судану 63 громадян Японії, більшість яких перебуває у столиці Хартумі.

Міністр оборони Японії Ясукадзу Хамада заявив, що транспортний літак С-2 та літак-заправник КС-767 також мають вилетіти до Джибуті, щойно будуть готові.

Тим часом, як повідомляє Yonhap, влада Південної Кореї також вирішила відправити військово-транспортний літак для евакуації своїх громадян із Судану. Загальна кількість південнокорейців у країні становить 25 осіб.

"Планується відправити транспортний літак C-130J, а також близько 50 військовослужбовців, в тому числі співробітників служби безпеки і медиків", - повідомило в п'ятницю Міністерство оборони РК.

За його інформацією, транспортні літаки і війська планують перебувати в режимі очікування на американській військовій базі в Джибуті і спостерігати за ситуацією, але пріоритетом для них буде забезбечення евакуації.

У 2011 році SDF створили базу у Джибуті, приблизно за 1200 кілометрів на південний схід від Хартума, у межах місії із боротьби з піратством в Аденській затоці біля Сомалі.

Бойові дії у Судані спричинили закриття міжнародного аеропорту в Хартумі, що ускладнило евакуацію іноземців.

Читайте також: У Судані спецпризначенці погодилися припинити вогонь на 72 години

Як повідомляв Укрінформ, Пентагон задіює додаткові сили в Судані на випадок, якщо буде необхідна евакуація з країни американських дипломатів.

15 квітня після кількох днів напруженості між армією Судану та «Силами швидкого реагування» в Хартумі пролунали вибухи й стрілянина. Конфлікт точиться навколо переходу країни до цивільного правління.

За даними ВООЗ, унаслідок громадянського конфлікту, який спалахнув у Судані, загинули 270 людей, 2600 дістали поранення.

Фото: Anadolu Agency/Getty/Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-