Хакери перервали телепромову президента Ірану

Хакери перервали телепромову президента Ірану

Укрінформ
Ісламська Республіка відзначила 44-ту річницю Іранської революції в суботу мітингами, організованими державою. Антиурядові хакери ненадовго перервали телевізійний виступ президента Ібрагіма Раїсі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

“Його (президента - ред.) виступ у прямому ефірі по телебаченню був перерваний в Інтернеті приблизно на хвилину, коли на екрані з’явився логотип групи антиіранських урядових хакерів під назвою «Едалат Алі (Правосуддя Алі)». Голос вигукнув: «Смерть Ісламській Республіці», - повідомляє телеканал.

У промові Раїсі, чий жорсткий уряд стикається з одним із найсміливіших викликів з боку молодих протестувальників, які закликають до його усунення, закликав «ошукану молодь» покаятися, щоб вони могли бути помилувані верховним лідером Ірану. У цьому випадку, як він сказав натовпу, що зібрався на великій площі Азаді в Тегерані: «іранський народ зустріне їх з обіймами».

Читайте також: Влада Ірану помилувала «десятки тисяч» ув’язнених – ЗМІ

Загальнонаціональні протести охопили Іран після смерті у вересні 22-річної Махси Аміні під час ув'язнення поліцією моралі. Сили безпеки відповіли жорстоким придушенням протестів, що стало одним із найсильніших викликів Ісламській Республіці з моменту революції 1979 року, яка поклала край 2500-річній монархії.

Як повідомляв Укрінформ, верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї помилував «десятки тисяч» ув’язнених, у тому числі багатьох заарештованих під час антиурядових протестів за звинуваченнями в загрозі безпеці країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-