гіркін заважає не тільки пригожину, а й міноборони рф – Денисенко

гіркін заважає не тільки пригожину, а й міноборони рф – Денисенко

Укрінформ
Ексофіцер фсб, колишній «міністр оборони днр» ігор гіркін на сьогодні заважає не тільки керівнику пвк «вагнер» євгену пригожину, але й міноборони росії. 

Таку думку висловив у телемарафоні "Єдині новини" виконавчий директор Українського інституту майбутнього, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про пригожина, то… для нього гіркін на цей момент – це спаринг-партнер, який заважає не тільки йому, але й у цьому випадку – міноборони (рф – ред.)», - сказав Денисенко.

За словами експерта, у гіркіна немає жодних політичних мотивів і амбіцій, і він багато в чому говорить те, що думає. Радник глави МВС зазначив, що гіркін насправді завжди зневажав пригожина як колишнього зека. 

«Він (гіркін – ред.) відчуває себе таким собі білогвардійцем у сучасних умовах, і для нього «вагнер» – це завжди було щось вторинне, що призводить до сорому російської армії і так далі», - заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього.

Представник Міністерства внутрішніх справ уточнив, що не вважає, що суперечка пригожина і гіркіна може піти на користь президенту рф володимиру путіну. «Думаю, що, чесно кажучи, путіну від цього особливо ні холодно ні жарко», - вважає він.

На думку Денисенка, у росії гіркіна достатньо довго терпіли, поки у нього була відносно невелика аудиторія і поки його не стало занадто багато.

«Наразі вони (керівництво рф – ред.) постараються мінімізувати впливи гіркіна на ту частину суспільства, яка читає чи підписана на гіркіна», - переконаний експерт.

Радник міністра сказав, що гіркін ніколи не погодиться піти на фронт у складі пвк. За його словами, ексофіцер фсб рф прекрасно розуміє, що буде утилізований у перший же день.

Читайте також: Людей пригожина вистачить на 6-9 місяців, якщо збережеться система їх «утилізації» - Денисенко

«Пустити його на фронт – це зробити з нього героя. Тобто, герой на фронті, який щось пише, чи герой у тилу, який щось пише – це дві різні людини. Він спробував піти на фронт, - його відправили нібито на фронт, - і я думаю, що він вважав що він потрапить (туди – ред.). Його спеціально нікуди не допустили, щоб потім уже далі продовжити нівельовувати його роль», - заявив Денисенко.

Як повідомлялося, 26 січня пригожин публічно посварився з гіркіним.

В Інституті вивчення війни вважають, що нещодавня сварка між пригожиним та гіркіним відкриває у рф нову сферу конкуренції за політичний вплив на тлі провалів у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-