Уганда оголосила про завершення майже чотиримісячного спалаху Еболи

Уганда оголосила про завершення майже чотиримісячного спалаху Еболи

Укрінформ
Влада Уганди заявила про завершення майже чотиримісячного спалаху лихоманки Ебола, яку вдалося швидко взяти під контроль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми успішно взяли під контроль поширення лихоманки Ебола в Уганді», — заявила міністр охорони здоров’я Джейн Рут Асенг під час церемонії з нагоди припинення спалаху.

Вона також додала, що це був вже восьмий спалах лихоманки Ебола в Уганді з 2000 року, коли в країні був зафіксований перший і найбільш смертоносний спалах, який призвів до загибелі більше половини з 425 інфікованих.

За даними Міністерства охорони здоров’я Уганди, останній спалах забрав життя 55 із 143 інфікованих з вересня минулого року. Шестеро загиблих були медичними працівниками. Оголошення в середу відбулося після того, як в Уганді минуло 42 дні без активних випадків, що відповідає двом повним інкубаційним періодам вірусу.

Читайте також: ВООЗ у січні вирішить, чи досі COVID-19 становить глобальну надзвичайну ситуацію

У перші тижні спалаху випадки поширилися за межі епіцентру Мубенде, за 150 км на захід від столиці Кампала до кількох інших районів.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус похвалив Уганду за її успішну боротьбу з Еболою.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров’я Уганди у вівторок, 20 вересня, заявило, що в країні виявили перший за 10 років спалах захворювання вірусом Ебола.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-