В Іспанії тютюнові компанії платитимуть за прибирання недопалків

В Іспанії тютюнові компанії платитимуть за прибирання недопалків

Укрінформ
У п’ятницю, 6 січня, в Іспанії набуває чинності нове екологічне законодавство, згідно з яким тютюнові компанії муситимуть оплачувати прибирання недопалків, які викидають курці.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Guardian.

Рішення є частиною пакета заходів, спрямованих на зменшення шкідливих відходів. Під заборону потрапляють одноразове пластикове столове приладдя, стаканчики, соломинки, ватні палички. Також буде обмежено використання пластикового пакування для харчових продуктів.

Закон відповідає директиві Європейського Союзу, яка обмежує використання одноразового пластику та має на меті «зобов’язати забруднювачів прибирати безлад, який вони створюють».

Виробники сигарет також нестимуть відповідальність, аби заохочувати людей не кидати недопалки в громадських місцях. Водночас, зауважує видання, залишається незрозумілим, як саме це буде реалізовано. Очікується, що тютюнові компанії перекладуть витрати на споживача, що може стати ще одним стимулом для відмови від шкідливої звички.

Читайте також: В Україні заборонили паління електронних сигарет у людних місцях - що варто знати

Одне з досліджень показало, що витрати виробників сигарет в Іспанії на прибирання недопалків становитимуть за рік від 12 до 21 євро на одного курця.

Недопалки є одним із найпоширеніших у світі видів сміття, вони розкладаються близько 10 років, виділяючи при цьому такі токсичні речовини, як миш'як і свинець.

За офіційною статистикою, нині палять близько 22% жителів Іспанії (16,4% жінок і 23,3% чоловіків), тоді як середній показник по ЄС становить 18,4%.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-