В Ірані двом французам та бельгійцю висунули звинувачення у шпигунстві

В Ірані двом французам та бельгійцю висунули звинувачення у шпигунстві

Укрінформ
Іран висунув звинувачення двом громадянам Франції та бельгійцю у шпигунстві та роботі проти національної безпеки країни.

Про це повідомив у вівторок представник іранської судової влади, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Деталей щодо обставин затримання та обвинувачення не уточнюються. Імена іноземців не вказуються.

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна у листопаді на тлі масштабних протестів в Ірані підтвердила факт затримання у цій країні двох французьких громадян.

В Ірані і раніше затримувалися громадяни європейських держав, зокрема туристи. За даними іранського мін'юсту, з початку масових протестів у середині вересня в Ірані затримано вже щонайменше 40 іноземців. Зазвичай іноземцям висуваються звинувачення у шпигунстві. Водночас критики звинувачують владу Ірану у використанні іноземних громадян як політичних заручників.

Читайте також: В Ірані звільнили з вʼязниці 73-річного журналіста

Як повідомлялося, з кінця вересня 2022 року в Ірані тривають протести. Вони були спровоковані тим, що 22-річна Махса Аміні загинула після затримання поліцією моралі за "неправильне носіння хіджабу".

За даними іранської влади, під час протестів загинули близько 200 людей. Але правозахисники стверджують, що в країні вбили щонайменше 469 протестувальників, у тому числі 64 неповнолітні. Понад 18 тисяч протестувальників затримали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-