пригожин підтвердив, що замбієць, який загинув в Україні, був завербований пвк «вагнера»

пригожин підтвердив, що замбієць, який загинув в Україні, був завербований пвк «вагнера»

Укрінформ
Засновник пвк «вагнер» євген пригожин підтвердив відомості про те, що його пвк завербувала у російській колонії громадянина Замбії Лемехані Ньіренду, який згодом загинув на війні в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Медуза» з посиланням на коментар пригожина, опублікований у російській соцмережі.

пригожин заявив, що замбієць вирушив на війну в Україну нібито на знак подяки за те, що «росіяни багато років допомагали африканцям здобути незалежність».

Читайте також: Глава МЗС Естонії підготував власний «подарунок» для пригожина

Про загибель в Україні 23-річного студента, колишнього в'язня однієї з московських колоній Лемехані Ньіренди в середині листопада оголосило МЗС Замбії. У відомстві розповіли, що замбієць загинув «на полі бою» ще 22 вересня. Дипломати зажадали від російської влади пояснень, яким чином Ньіренда потрапив на фронт. Родичі загиблого припускали, що його могли завербувати в пвк «вагнера».

У росії Лемехані Ньіренда навчався у Московському інженерно-фізичному інституті та підробляв кур'єром. У квітні 2020 року його засудили до 9,5 років позбавлення волі. У пакунку, з яким його затримали правоохоронці, виявили наркотики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-